Çocukların macera dolu anlar yaşadığı Macera Park komşu şehirlerden de misafir ağırlıyor. Son olarak Kocaeli’den 300 öğrenci Macera Parkı ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yılmaz Kalk, “Macera Park, Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu. Sadece Sakarya’dan değil farklı şehirlerden de misafir ağırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park sadece Sakaryalılar için değil komşu şehirden çocukların da adresi oldu. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü öğrencileri Macera Park’ı ziyaret ederek Yaşayarak Öğrenmenin farkına vardılar.

300 öğrenciyi ağırladık
Macera Park’ta yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yılmaz Kalk, “Bugüne kadar binlerce çocuğumuz Macera Park’tan istifade etti. Okullardan, ailelerden ve kulüplerden yoğun bir talep alıyoruz. Çocuklar Macera Park’ta hem eğlenirken hem de doğal şartlar karşısında mücadele etmeyi, paylaşmayı öğreniyorlar. Sadece Sakarya şehri sınırları içerisinde hizmet vermiyoruz. Bunun yanında farklı şehirlerden de misafirlerimizi ağırlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Kocaeli’den 300 öğrenciyi Macera Park’ta ağırladık. Güven duvarı, tırmanma kulesi, ağaç yolu, 24 istasyonlu ip parkuru, ip kaydırağı, serbest atlayış parkurlarında heyecan ve başarı duygusunu yaşayan minikler; takım halinde çalışabilme, risk alabilme ve cesaret geliştirme konusunda deneyim kazandılar. Çocukların deneyerek ve yaşayarak öğrenmelerini desteklemek amacıyla Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’na gezi düzenleyen Kartepe Belediyesi’ne, çalışanlarına ve bizlere güvenip çocuklarını emanet eden aileler çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.