Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Etkinlikleri ‘Kütüphanedeki Kütüphane: İsmail Saib Sencer’ söyleşi programı ile başladı. Gürlek, “İsmail Saib Hoca için neden eser yazmadığı konusunda çeşitli yorumlar bile yapılmıştır. Hoca bunun cevabını şöyle vermiştir: İlk olarak kendi kütüphanemizde ki kitapları okuyup anlamamız ve bunları yaymamız gerekiyor. İkincisi ve önemli olan ise ben canlı kitap yazıyorum olmuştur. Yani İsmail Saib hoca hayatın kitabını yazmayı sürdürüyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Kütüphanedeki Kütüphane: İsmail Saib Sencer’ söyleşi programı ile başladı. Tarihi Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Yazar Dursun Gürlek katıldı.

Canlı kitap
Yazar Dursun Gürlek, “İsmail Saib Sencer hoca Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşamıştır. İstanbul Darülfünunda Arap Edebiyatı hocalığı yapmaktaydı. Okul görevini bıraktıktan sonra Beyazıt Devlet Kütüphanesine müdür olmuştur. Kütüphane onun evi ve yaşadığı yer olmuştur diyebiliriz. Çünkü İsmail Saib Hoca hiç evlenmemiş ve kütüphanede bile kaldığı zamanlar olmuştur. Tam 40 yıl boyunca Beyazıt Kütüphanesinin müdürlük görevini üstlenmiştir. Hoca kitapları çok sevdiği kadar kedileri de çok severmiş. Hatta kitap okurken kucağında ve sarığında her zaman bir kedi bulunurmuş. İsmail Saib Hoca için neden eser yazmadığı konusunda çeşitli yorumlar bile yapılmıştır. Hoca bunun cevabını şöyle vermiştir: İlk olarak kendi kütüphanemizde ki kitapları okuyup anlamamız ve bunları yaymamız gerekiyor. İkincisi ve önemli olan ise ben canlı kitap yazıyorum olmuştur. Yani İsmail Saib hoca hayatın kitabını yazmayı sürdürüyor” sözlerine yer verdi.