3 Temmuz'da Kentime Sahip Çıkıyorum projesiyle ilgili toplantı yapılacak

Proje dört aşamadan oluşuyor
‘Kentime Sahip Çıkıyorum’ projesiyle Sakarya’nın daha estetik, modern bir kent olması yolunda önemli bir adım atacaklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Projemizin adı, Kentime Sahip Çıkıyorum. Bu projeyi, kendime sahip çıkıyorum şeklinde de yorumlayabiliriz. Projemizle Sakarya’nın daha yaşanılabilir, modern bir kent olması yolunda önemli bir adım atacağız. Projemiz dört aşamadan oluşuyor. Birinci aşaması 3 Temmuz Cuma günü 14.30’da AKM’de düzenleyeceğimiz Arama Konferansı. Sivil Toplum Örgütleri, basın yayın kuruluşları ve belediye yetkililerimizle bir araya gelerek şehrimizin nasıl daha estetik olabileceği, Sakarya’ya yakışan nedir, beklentiler nelerdir ve yapılması gerekenleri nasıl yapabiliriz gibi konuları açık şekilde tartışacağız. Esnaf temsilcilerimizden konu hakkındaki görüşlerini alacağız. Ardından ikinci aşama olarak eğitim kısmına geçeceğiz. Eğitim kısmında sadece esnafımız değil, ayrıca kendi belediye personelimizde eğitim alacak. Hitap şekli, kaldırım düzenlemeleri, işgallerin önlenmesi gibi konularda eğitimler vereceğiz. Üçüncü aşama ise uygulama. Dördüncü aşama ise izleme. Verilen eğitimin ardından yapılan uygulamaların nasıl geliştiğini izleyeceğiz” dedi.

Esnaf ve zabıta eğitim alacak
Projenin altı aylık bir süreci kapsadığını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu proje dünyanın en gelişmiş kentlerinde de uygulanmaktadır. Öğrenen şehir konseptiyle esnafımızın, belediye personelimizin, zabıtamızın Sakarya’ya yakışan bir modele kavuşmasını amaçlıyoruz. Gelişmiş bir şehir olabilmek için devamlı kendimizi yenilemeli, öğrenmeli, yeniliğe ve değişime açık olmalıyız. Kentime sahip çıkıyorum projesine özellikle esnafımızın sağlayacağı katkı, Sakarya’nın modern bir kent olabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Halk sağlığına duyarlı, yasalara saygılı, temizliğe önem veren, kent vizyonuna katılan, belediyelerle iş birliği içinde olan esnafımızla el ele vererek bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.