SASKİ’nin şehir genelinde gerçekleştirdiği şebeke yenileme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Kaynarca’nın Gaziler Mahallesi’nde eski hatlar nedeniyle yaşanan basınç sorununu çözüme kavuşturmak için 3 kilometrelik yeni bir hat inşa edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde gerçekleştirilen içmesuyu şebekesi yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 10 milyonluk yatırımla Sapanca Gölü suyu ulaştırılan Kaynarca’nın Gaziler Mahallesi’nde içmesuyu şebekesini yenilediklerini söyleyen SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, yeni hattı kısa süre içerisinde devreye alacakları bilgisini verdi.

Modern depodan su verilecek
Çalışmaya ilişkin detaylar paylaşan Ercan, “Gaziler Mahallesi’ndeki eski içmesuyu hatları hem vatandaşların arazisinden geçiyordu hem de çapları yetersizdi. Su kullanımının yoğun olduğu özellikle yaz ayları gibi dönemlerde basınç problemleri yaşanıyordu. Çalışmalarımız kapsamında bölgeye 3 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ettik. Hatları yol güzergâhına aldık. Mahallenin Dedeler, İnanlar ve Mollaahmetler mevkilerinde bulunan eski tip köy depolarını iptal edeceğiz. Gaziler’i Kalburcu’da bulunan 600 metreküplük depodan besleyeceğiz. Yeni şebekenin imalatı geniş çaplı borularla yapıldığı için basınç sorunu ortadan kalkacak. Bölgeye en kısa süre içerisinde inşa ettiğimiz yeni hat üzerinden su verilecek. Şehir genelinde şebeke yenileme çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.