İtfaiye Olası Zehirlenmelere Karşı Uyardı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, kış aylarında yaşanabilecek olası karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için baca temizliklerinin mutlaka yapılması gerektiğine vurgu yapan Çelebi, bireysel olarak yapılan baca temizleme işlemlerinin kesin sonuç veremediğine dikkat çekti.

Baca Temizliği İçin Bize Ulaşın
Çelebi, “Daha önce vatandaşlarımıza bacalarını temizletmeleri hususunda uyarılarda bulunmuş, bireysel baca temizleme işlemlerinin kesin çözüm sağlayamayacağını ifade etmiştik. Hemşerilerimize çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Baca temizliği ile ilgili Büyükşehir Belediyemize başvurularını bekliyoruz. Vatandaşlarımız İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 277 54 48 nolu telefonunu arayabilir, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirler” diye konuştu.

Can Kayıpları Yaşanmasın
Yusuf Çelebi açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Birçok kez ifade ettiğimiz gibi, baca temizleme işlemlerinin zamanında yapılmaması birçok maddi zarara sebep olabilir. Hatta üzücü can kayıpları da yaşanabilir. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı herhangi bir sorun oluşmadan bacalarını temizletmek için Büyükşehir’e başvurmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz."