İstemezükçü Tavırlarla Yol Alamayız

Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok

Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili yöneltilen soruları da cevaplayan Başkan Toçoğlu, “En başından beri söylüyoruz. Arkadaşlar biz milletimizin oylarıyla bu makamlara geliyoruz. Ben yaptım oldu anlayışı asla kabul edilemez. Böyle bir şey olabilir mi? Bakın şimdi TOKİ ile protokolü imzalamış bulunuyoruz. Şimdi esnaflarımızla tek tek görüşerek esnafımıza projemizi detaylarıyla anlatacağız. Ancak sonuçta eğer esnaf kardeşlerimiz bu projeye razı gelmezler ise yeniden bu konuyu masaya yatıracağız. Bu açıdan kimsenin tedirgin olmasına gerek yok” dedi.

Ulaşımla ilgili çalışmalar devam ediyor

Ulaşımla ilgili olarak açıklamalar da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ulaşım konusu bildiğiniz gibi biraz netameli bir konu. Ancak her zaman belirttiğimiz gibi biz asla sorunlardan kaçmıyoruz. Biz sorunlarımızla yüzleşiyoruz. Ulaşımla ilgili olarak ilk etapta ulaşım filomuzu yenileyerek işe başladık. Bu yenileme süreci 2010 yılı içinde de devam edecek. Burada asıl amacımız, dolmuş ve minibüslerle ilgili olarak, esnafımızla da görüşerek ciddi bir adım atmak. Bu konuda adım atmış olan şehirlerimizin uygulamalarına bakıyoruz. Bizim şehrimizde nasıl bir uygulama ile hem trafiği rahatlatır hem de milletimize ulaşım konusunda nasıl daha iyi bir hizmet sunabiliriz bunu anlamaya çalışıyoruz. Burada önemli olan bir diğer husus ise taşınan yolcu kapasitesine göre adım atmaktır. Görüşmeler olumlu devam ediyor” dedi.

Gar Meydanı’na seyirci kalmayız

Gar Meydanı sorununa ilişkin olarak yöneltilen sorular karşısında oldukça net cevaplar veren Başkan Toçoğlu, “Ben her gün bu meydanın önünden geçiyorum ve oradaki durumu gözlemliyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu duruma seyirci mi kalacağız? Orayı kaderine mi terk edeceğiz? Böyle bir şey olabilir mi? Milletimiz bizi bu makamlara neden gönderiyor, bu tarz sorunları çözelim diye. Şimdi bizim bu sorun karşısında kayıtsız kalmamız söz konusu olabilir mi? Ne yaptık, konuyla ilgili TCDD ile görüşmelere başladık. Daha sonra Ulaştırma Bakanımızla da bu konuyu görüştük ve desteklerini aldık. Şimdi bu sorunu çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Programın sonunda SAGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Toçoğlu’na bir vazo takdim ettiler. SAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi de programa katılımlarından ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti. Program Başkan Toçoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin toplu şekilde fotoğraf çektirmesiyle son buldu.