Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İlk Yardım Kursları başladı. OSM’de gerçekleştirilen programda katılımcılara oluşabilecek herhangi bir kazada nasıl bir ilk yardım müdahalesi yapılması konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ sloganıyla düzenlenen ilk yardım kursları başladı. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çok sayıda katılımcının yer aldığı ilk kurs eğitiminde Uzm. Dr. Fatih Güneysu herhangi bir kaza durumunda bilinmesi gereken ilk yardım müdahaleleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç Dr. Furkan Beşel ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı’nın da katıldığı programda, katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

İlk yardım hayatidir
Uzm. Dr. Fatih Güneysu, “İlk yardım bilgisi herkesin bilmesi gereken hayati bir bilgidir. İlk yardım müdahaleleri olası bir kazada, yaralanmada, boğulmada ya da afetlerde gibi birçok olayda hayat kurtaran müdahaleleridir. Bu konuda ilk yardım kursumuza katılanlara temel yaşam desteği, hava yolu tıkanması, ani solunum ve kalp yolu rahatsızlıkları gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verdik. Eğitimlere katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Katılım teşekkürü
Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, “İlk yardım çok önemli bir konu dolayısıyla vatandaşlarımızdan bu konuyla alakalı daha detaylı bilgiler öğrenmek için yoğun bir ilgi vardı. Bu yılda bu konuda İlk Yardım Kurslarımızı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanında tıp merkezimizde sağlık hizmetleri verilmektedir. Bugün burada kursa katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah burada almış olduğunuz eğitimler hiç ummadığınız bir anda belki de bir başka canın kurtuluş vesilesi olacak” derken; Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “İnşallah burada gördüğünüz teorik ve uygulamalı bilgiler sizlerin karşısına çıkmasın ama çıktığı zamanda işinize yaramasını temenni ediyorum” dedi.