Büyükşehir Belediyesi ve MARKA iş birliğiyle gerçekleştirilen İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimleri başladı. Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Erkan’ın katılımıyla 5 farklı ilçede gerçekleştirilecek eğitimlerde koloni yönetim metotları, İlkbahar ve Sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları ile uygun mücadele yöntemleri, işletmelerin kendi ihtiyacı olan ana arısını üretmesi, arı sütü, polen, propolis üretim teknikleri yer alıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimleri başladı. MARKA’nın 2019 Teknik Destek Programı kapsamına alınan ve 5 farklı ilçede sunulacak İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimlerinde Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Erkan konuşmacı olarak yer alırken; eğitimlerin ardından katılımcılara katılım belgesi verilecek, ayrıca arı maskesi ve eldiven hediye edilecek.

Teknik Arıcılık Eğitimleri
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada proje ortağının Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği olduğu ifade edilerek şu ifadeler paylaşıldı: “MARKA iş birliğiyle İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimlerimiz başladı. Eğitimlerimiz kapsamında koloni yönetim metotları, İlkbahar ve Sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları ile uygun mücadele yöntemleri, işletmelerin kendi ihtiyacı olan ana arısını üretmesi, arı sütü, polen, propolis üretim tekniklerini kapsamaktadır. Üreticilerimizi bu önemli eğitim çalışmasına davet ediyor, arıcılığı teşvik edecek çalışmalarımızın devam edeceğini ifade ediyoruz” denildi. İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimi programı şu şekilde;

9 Aralık 2019 Pazartesi
Karasu Belediyesi Meclis Salonu

10 Aralık 2019 Salı
Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu

11 Aralık 2019 Çarşamba
Kocaali Belediyesi Meclis Salonu

12 Aralık 2019 Perşembe
Geyve Sosyal Gelişim Merkezi

13 Aralık 2019 Cuma
Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi