ADASU Genel Müdürü Keleş, camilere takılan su sayacıyla ilgili açıklama.

Su miktarını ölçüyoruz
Sağlıklı verilerin elde edilmesinde sağlıklı ölçümlerin çok önemli olduğunu belirten Keleş “Herhangi bir organizasyonda sağlıklı ölçme yapamazsınız, o organizasyonu sağlıklı yönetemezseniz. Sağlıklı veriler elde edemezsiniz. Bu nedenle biz şehre verdiğimiz suyun hangi miktarlarda nerelerde kullanıldığını konusunda sağlıklı veriler elde etmek istiyoruz. Bu konu kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden oluyor. ADASU camilerden, camilerin şadırvanlarından, camilerin lavabolarından, camilerin ihtiyacı için kullanılan sudan, gasil hanelerden ve buralarda kullanılan sulardan ne su, ne de atık su bedeli alacaktır. Bizim herhangi bir bedel alma gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Zaten yönetmelikte de alınmaması açık bir şekilde ifade edilmektedir” dedi.  

 

 

Su kayıplarını önlemeyi amaçlıyoruz
İbadethanelere sayaçların su bedeli almak için takılmadığını belirten Rüstem Keleş, “Buradaki hedefimiz Sakarya genelindeki camilerde totalde ne kadar su kullanılıyor onu ölçmek. Kayıp kaçak verilerinde de bu değerlerden yararlanmak istiyoruz. Bu amaçla sayaç takma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bazı vatandaşlar camilerin şadırvanlarına araç yıkamak ve bahçe sulamak için hortum takıyorlar. Bunların önüne geçmek istiyoruz. Sayaç takmamızdaki genel amacımız bir kez daha ifadede ediyorum, kayıp ve kaçak su kullanımın önüne geçmektir. Buradan başka bir ifade çıkarılmasın” dedi.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş’in ardından söz alan Sakarya Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Başkanı Recep Kıyak, “Camilerimizden ve ibadethanelerimizden su parası alınması söz konusu değil. ADASU Genel Müdürü Rüstem Bey’e gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Suyun ölçümü için camilere ve diğer ibadethanelere sayaçların takılmasını doğru bir uygulama olarak görüyorum. Camilerimizde görevli arkadaşlarımızdan ADASU ekiplere yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.