Büyükşehir Belediyesi ‘Hz. Peygamberi Sanatla Anlatmak’ başlığı altında bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyumda çeşitli sanat dallarında Hz. Peygamber’in işlenişi ele alınacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, ‘Hazreti Peygamberi Sanatla Anlatmak’ başlığı altında gerçekleştirilecek sempozyuma tüm kültür sanat dostlarını davet etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliği ile ‘Hazreti Peygamberi Sanatla Anlatmak’ başlığı altında bir sempozyum düzenleyecek. 20-21 Nisan tarihlerinde Sakarya ve İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’da kültür-sanat alanında önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini, ‘Hazreti Peygamberi Sanatla Anlatmak’ başlığa altında gerçekleştirecekleri sempozyumun ise en kapsamlı etkinlikler arasında yer alacağını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi’nde başlıyor
Kutlu Doğum Haftası’nın yaşandığı bu günlerde önemli bir organizasyona imza atacaklarını ifade eden Aktürk, “İki gün sürecek sempozyum kapsamında sergi, panel ve oturumlar düzenlenecek. Sempozyumda önemli isimler katılımcılarla buluşacak. Etkinliklerimiz 20 Nisan Perşembe günü saat 09.30’da Sakarya Üniversitesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda ‘Harfler Seni Andı’ isimli Hüsn-i Hat Sergisi’nin açılışı ile başlayacak. Gün içerisinde açılış oturumu da dahil olmak üzere 3 oturum düzenlenecek. Sempozyum oturumları 10.00’da başlayacak ve 17.00’da sona erecek. Saat 20.00’da ise AKM’de ‘Hazreti Peygamber ve Sanat’ isimli panel düzenlenecek” diye konuştu.

İstanbul’da 3 oturum
21 Nisan Perşembe günü etkinliklerinin İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi’nde düzenleneceğini söyleyen Aktürk, “Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyum oturumlarının devamı niteliğinde olacak İstanbul ayağı etkinliklerimiz 3 oturum halinde gerçekleşecek. Saat 10.00’da başlayacak etkinlikler 17.40’da sona erecek. İki gün boyunca gerçekleşecek sempozyum oturumlarımız ile sinema ve diğer görsel sanatlarda, geleneksel Türk-İslam sanatlarında, Türk Romanında, Çocuk Edebiyatında ve Türk Şiirinde Hz. Peygamberin işlenişi ele alınacak. Gerçekleştirilecek etkinliklerimize herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sempozyum kitapçığı için tıklayınız