Herkesi Duygulandıran Yardım

9 tır insani yardım
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Suriye’de büyük bir katliam yaşanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu katliama sessiz kalamazdık. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak bu soğuk kış günlerinde, Esed zulmü altından bir yandan soğukla diğer yandan da açlıkla mücadele eden Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için bir çalışma başlattık. Bu kapsamda ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi personelimiz ve esnaflarımız da elinden gelen desteği verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’a teşekkür
Suriye’den gelen mülteci Albert Yonan Dawood, Suriye’de insanlığın katledildiğini belirterek, Suriye’de yaşanan zulme seyirci kalmayan ve Suriyeli mazlumlara yardım eden Sakaryalılara teşekkür etti. Dawood, “Ben Irak kökenliyim. Ancak bir süre Suriye’de yaşadım. Şu an orada büyük bir zulüm yaşanıyor. Kadın, erkek, çocuk, çocuk demeden insanlar öldürülüyor. Özellikle bu zor hava şartlarında Suriye’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımcı olan Sakaryalılara ve bize her konuda destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Sakarya Valimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Suriye’ye yardım edildiğini duyunca biz de maddi olarak yardım edemiyoruz ama en azından un ve battaniye taşıyarak yardımcı olmak istedik. Bu yüzden buradayız” diye konuştu.

sebvimeo--57664233-480-320-sebvimeo