Kendine ve kentine sahip çıkan bir Sakarya hedefliyoruz

Kritik dönemden geçiyoruz
Sakarya’nın kritik bir dönemden geçtiğini de sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Gerek coğrafi, gerek tarihi konumu ile ülkemizin gözde şehirlerinden biri olan Sakarya’mız kritik bir aşamadan geçmektedir. Şehrimizin önünde iki alternatif bulunmaktadır. Birincisi Sakarya’nın Türkiye’de son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümü ıskalayan sıradan bir şehir olarak yerinde saymasıdır. İkinci ihtimal ise, değişen ve dönüşen Türkiye’nin çağdaş dünya standartlarına sahip, turizmiyle, kültürüyle, yeşiliyle, doğal zenginlikleriyle, çevreye duyarlı sanayisiyle hızla kalkınan, çağdaşlaşan, dünya şehirleriyle rekabet edebilir bir kent olma ihtimalidir. Eğer biz Sakarya’da yaşıyor, şehrimizin farklı alanlarda gelişim sergilemesini arzu ediyorsak, gelecek vizyonuyla hareket ediyorsak bazı radikal kararlar almamız ve aldığımız kararları da uygulamamız kaçınılmazdır. Yani, Sakarya’nın çağdaş bir kent olmasını istiyorsak kentimize sahip çıkmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Şehirde yaşamanın yükümlülüğü var
Proje hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, herkesten bu projeye destek vermesini beklediklerini söyledi. Şehirde yaşamanın bazı yükümlülükleri olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Kentli olmanın kentte yaşamanın bazı kaçınılmaz yanları bulunmaktadır. Mesela arabanızı istediğiniz yere park edemezsiniz. İstediğiniz yerde, istediğiniz şekilde, yasa tanımaksızın inşaat yapamazsınız. Yol ve kaldırım işgal edemezsiniz. Bunun için kentli olmanın sorumlulukları ve gereklilikleri vardır. Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi ile caddelerimizde, sokaklarımızda, esnafı ile, zabıtası ile, görüntüsü ve iletişim tarzı ile Sakarya’ya yakışanı bulmak istiyoruz” diye konuştu. 


 

Sorunlar konuşulduGerçekleştirilen toplantıda Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından arama konferansı gerçekleştirildi. Dr. Şaban Kızıldağ tarafından yönetilen arama konferansında, katılımcılar söz alarak sorunlar ve neler yapılması gerektiğini konusunda görüşlerini ifade ettiler. Projeye oda olarak destek verdiklerini söyleyen SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Bu çok önemli bir proje. İlk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Artık şehrimizin bazı sorunlarını çözmek zorundayız. Bunun için herkese görevler düşüyor. Bu projeyi düşünüp hayata geçiren Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum” diye konuştu.

Üzerimize düşeni yaparız
Hasan Alişan’ın ardından konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise ortak amaçlarının güzel bir kent oluşturmak olduğunu belirterek “Yaşanılabilir daha güzel bir kent için üzerimize düşen neyse onu yapmaya hazırız. Projeye sonuna kadar destekliyoruz. Projeyi oluşturan Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyor ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Daha sonra diğer oda başkanları da proje hakkında görüş bildiren konuşmalar yaptılar.