29 Aralık Salı günü Sakarya’nın tükettiğini üreten şehir iddiasını güçlendirecek GES projesinde çalışmaların başlayacağını duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanında bulunan 55 bin metrekarelik alanda kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi şehrimize hayırlı olsun. Sakarya projenin tamamlanmasıyla güneşten enerji üretecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali projesinde çalışmalar başlıyor. 29 Aralık Salı günü saat 15.00’da Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin hemen yanında bulunan alanda gerçekleştirilecek program ile çalışmaların resmen başlayacağını aktaran Başkan Ekrem Yüce, yatırımın Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, ülkenin milli enerji politikalarına katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek programın Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağını ifade eden Yüce, tüm vatandaşları bu heyecana ortak olmaya davet etti.

Yıllık 5 milyon TL’lik üretim
55 bin metrekarelik alanda inşa edilecek proje ile elektrik tüketiminden yıllık 5 milyon TL’lik tasarruf yapılacağının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz bünyesinde faaliyet gösteren tesislerin elektrik tüketimlerini bu projemizle karşılayacağız. Çevreci ve yenilenebilir enerji kaynakları ile hem doğanın gücünü kullanacak hem de tasarruf hamlelerimize bir yenisini daha ekleyeceğiz. 4.99 megawatt kurulu güce sahip olacak Güneş Enerji Santralimiz ile yıllık 5 milyon TL enerji üreteceğiz. 29 Aralık Salı günü yapım çalışmalarına resmen başlıyor. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete alacak, yenileri için de hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” dedi.