Geyve’ye Sağlam Kanal ve Yağmursuyu

Geyve’nin modern altyapıya kavuşturulması için başlatılan altyapı çalışmaları sürüyor. Geyve’nin atık su ve yağmursuyu sorununu çözüme kavuşturacak çalışma kapsamında 67 kilometre kanalizasyon hattı ve ilçe merkezine 3,3 kilometre yağmursuyu hattı döşeniyor. İller Bankası tarafından 14 Milyon 700 Bin TL’ye ihalesi gerçekleştirilen çalışma SUKAP Projeleri kapsamında hayata geçiyor. Buna göre çalışmanın yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si ise Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından karşılanıyor.

35 Milyon TL’lik yatırım
Çalışma kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4,5 kilometre kanal ve 500 metrelik yağmursuyu hattı tamamlandı. 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan proje ile hatlarda toplanacak atık sular Geyve’de inşası süren atık su arıtma tesisinde arıtılarak doğal ortama bırakılacak. Toplam 35 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçen hat ve arıtma yatırımlarıyla Geyve sağlam altyapıya sahip olacak.