Büyükşehir Belediyesi geleneksel sanatları okullarda tanıtmaya devam ediyor. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimiz için sosyalleşme ve terapi merkezi olan SAMEK ile geleneksel sanatların tanıtımına ve geleceğe taşınmasına büyük önem veriyoruz. Eğitim çalışmalarımız ile şehrimizin dört bir yanındaki gençlerimize geleneksel sanatlarımızı tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel sanatların tanıtımına yönelik düzenlenen eğitim programları devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerde öğrenci ve öğretmenler geleneksel sanatların zarif örneklerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. SAMEK Eğitmenleri Orhan Altuğ ve Özcan Şengül’ün ebru, hat, tezhip, minyatür, kaligrafi ve çini sanatları hakkında bilgi vermeleri ile başlayan seminerin devamında, SAMEK Eğitmeni Şükran Yılgın ebru sanatının inceliklerini örnek çalışmaları ile öğrencilere tanıttı.

SAMEK terapi merkezidir
Gerçekleştirilen programdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Borlukçu, SAMEK’in modern ve geleneksel sanatların tanıtımında önemli bir görev üstlendiğini belirtti. 16 merkez ve 50 branşta SAMEK’in eğitim faaliyetlerine devam ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin ise, “Eğitim faaliyetlerimize gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz ve emeklilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimiz için sosyalleşme ve terapi merkezi olan SAMEK’te geleneksel sanatların tanıtımına ve geleceğe taşınmasına büyük önem veriyoruz. Bu bilinçle şehrimizin dört bir yanındaki gençlerimize geleneksel sanatlarımızı tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Gerçekleştirilen programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bilgin, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Borlukçu’ya teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.