Fotomaraton Başladı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca bu yıl 10.su düzenlenen Fotomaraton Fotoğraf yarışması için kayıtlar başladı. Yarışma; 18 yaş üstü katılımcılar için “Adapazarı’nda Ramazan”, 18 yaş altı katılımcılar için “Adapazarı Ramazanlarında Çocuk” konularında gerçekleştirilecek. Başvurular 15 Ekim’e kadar devam edecek. 18 Ekim saat 17.00’a kadar fotoğrafların teslimi kabul edilecek. 22 Ekim Pazartesi günü seçici kurul toplanacak ve dereceye girenleri belirleyecek. 29 Ekim günü sergi ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın jürisinde Hüsnü Gürsel, İbrahim Zaman, Servet Sezgin, Arzu Açıkel ve Cihat Çavdar bulunuyor. Başvurular, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na yapılacak. Fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Adapazarı’nda yaşanmakta olan Ramazan ayının sosyal ve kültürel yönlerini gün ışığına çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek. Ödüller şunlar:

 

10. Fotomaraton Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

 

1. Fotomaraton Nedir:

Belirli bir süre içinde, verilen konunun fotoğraflanması ve bunun bir yarışma, ödüllendirme ve sergi şeklinde organizasyonudur.

 

2. Amaç:

Fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Adapazarı’nda yaşanmakta olan Ramazan Ayının sosyal ve kültürel yönlerini gün ışığına çıkarmak, gelecek nesillere bu günler hakkında belge bırakarak bilgilendirmek.

 

3. Konusu ve katılım şekli:

1. 18 yaş üstü grubun konusu: “Adapazarı’nda Ramazan” Ramazan ayı ruhunu ifade eden eğlenceleri ve gelenekleriyle Ramazan ayı kültürünü anlatan, üç farklı konuda çekilmiş fotoğraf istenmektedir. Yarışma renkli veya siyah beyaz (karışık olabilir) baskı dalında yapılacaktır. Yarışmacılar farklı konuda 3 adet 20 x 30 fotoğraf baskısının arkasına, fotoğrafların konusu (ramazan eğlencesi gibi) ve altı rakamdan oluşan rumuz (123456 -1 gibi) yazarak, aynı çözünürlükte cd kayıtlarıyla birlikte teslim edeceklerdir.

2.18 yaş altı grubun konusu: “Adapazarı Ramazanlarında Çocuk” tur. Yarışma renkli veya siyah beyaz (karışık olabilir) baskı dalında yapılacaktır. Yarışmacılar konuya uygun 3 adet 15 x 21 baskının arkasına, “Ramazanda Çocuk” ve altı rakamdan oluşan rumuz (123456 -1 gibi) yazarak, aynı çözünürlükte cd kayıtlarıyla birlikte teslim edeceklerdir. 18 yaş altındaki kategoride değerlendirme tek fotoğraf üzerinden yapılacaktır.

 

4. Katılım Koşulları:

Fotoğraflara uygulanacak dijital düzeltmeler; sadece poz değeri, ışık, kontrast, renk, gren ve kadrajın (boyutlandırmanın) ayarlanması ile sınırlıdır. Fotoğraflara dijital eklemeler veya asıl fotoğraftan eksiltmeler yapılmayacaktır. Kuşku uyandığında yarışma sonrası yarışmacıdan orijinal görüntü istenerek karşılaştırma yapılacaktır. Uygun görülmediği taktirde yarışmacı ödülünü iade etmekle yükümlüdür. Çekimler Adapazarı Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde (merkez ilçe, Akyazı, Hendek, Karapürçek, Sapanca, Ferizli, Söğütlü ilçeleri) gerçekleştirilecektir. 18 yaş üstü fotoğrafların değerlendirmesini Seçici Kurul 3’er fotoğraf üzerinden yapacaktır.

Özel ödüller; tek fotoğraf üzerinden ve ödül almamış fotoğraflardan seçilecektir.

18 yaş altı fotoğrafların değerlendirilmesini Seçici Kurul tek fotoğraf üzerinden yapacaktır.

Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Genel Sekreter, Başkan Danışmanı, Genel Sekreter Yrd, Daire Başkanı, Şube Müdürü ile Seçici Kurul Üyelerinin Birinci derecede yakınları dışındaki bütün fotoğraf severler katılabilir.

Yarışmada ödül alan ve satın alınan fotoğrafların kullanım hakkı, yarışmacı adı belirtmek kaydıyla Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nindir.

Ödül, satınalma ve sergileme almayan fotoğrafların iadeleri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yarışmacının kendisine elden teslim edilecektir.

Yarışmaya Adapazarı dışından katılacaklar için, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının 0 264 278 72 62 nolu telefonundan irtibat kurmak kaydıyla, kalacak yer temin edilecektir.

 

5. Yarışmanın Ödülleri:

18 Yaş Üstü (Adapazarı’nda Ramazan)

1. 750 YTL

2. 500 YTL

3. 400 YTL

Mansiyon: 250 YTL (3 adet)

 

18 Yaş Altı (Adapazarı Ramazanlarında Çocuk)

1. 250 YTL

2. 200 YTL

3. 150 YTL

Mansiyon: 100 YTL (3 adet)

 

Ayrıca Adapazarı Büyükşehir Belediyesi uygun gördüğü fotoğrafları sergi, katalog ve broşür v.s için 50 YTL bedelle satın alacaktır.

 

6. Özel Ödüller:

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Özel Ödülü

SAGÜSAD Özel Ödülü

IRMAK Dergisi Özel Ödülü

Kumru Fotoğrafçılık Özel Ödülü

Özel ödüller tek fotoğraf üzerinden verilecektir.

 

7. Yarışma Jürisi:

Hüsnü Gürsel Fotoğraf Sanatçısı/Emekli Resim-İş Öğretmeni

İbrahim Zaman Fotoğraf Sanatçısı

Süha Kocaoğlu Kocaeli KASK Başkanı/Kocaeli Ü. Öğretim Üyesi

Servet Sezgin Fotoğraf Sanatçısı

İ. Arzu Açıkel Fotoğraf Sanatçısı

Cihat Çavdar Fotoğraf Sanatçısı – SAGÜSAD Temsilcisi

 

8. Yarışma Takvimi:

13 Eylül 2007 Başlangıç Perşembe (Ramazan Ayı 1. günü)

15 Ekim 2007 Bitiş Pazartesi (17.00’ye kadar)

18 Ekim 2007 Perşembe 17.00’ye kadar Fotoğraflarının Teslimi

22 Ekim 2007 Pazartesi /13.00 Seçici Kurul Toplantısı

29 Ekim 2007 Pazartesi 13.00 Sergi ve Ödül Töreni (Büyükşehir Sanat Galerisi)

 

9. Bilgi – İrtibat – Eser Teslimi:

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı,

Yarışma Sekreteri: Faruk Şişman (0.532.609 12 49)

Telefon: 0.264.278 72 62

Fax: 0.264.278 72 62

e-mail: kultur@adapazari.bel.tr

 

Katılımcılar ayrıca aşağıdaki katılım formunu doldurarak Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na başvurabilirler.

 

Katılım Formu

 

Adı: ………………………………………………………………………….

Soyadı: ……………………………………………………………………

Adresi: …………………………………………………………………….

Telefon: …………………………………………………………………..

Fotomaraton’a kaçıncı kez katıldığı: ………………...

 

Katılım / Film No: …………………………………………………..

 

Rumuz: ……………………………………………………………………

Fotoğraf İsmi: ………………………………………………………..