Ülke genelinde düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı etkinlikleri kapsamında Sakarya’da düzenlenen fidan dikimi programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Ağaca değer bir milletin ve ümmetin torunlarıyız. Ülkemizde 81 ilde 1 milyon 200 bin fidan dikiliyor. Sakarya’mızda toplam 9 noktada dikiliyor ve fidanlar toprakla buluşuyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ adlı fidan dikimi programına katıldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Akyazı çıkışında gerçekleştirilen fidan dikimi programında Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Başsavcı Lütfi Dursun, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Spor ve Gençlik Müdürü Arif Özsoy, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve çok sayıda davetli yer aldı. Protokol konuşmaları sonrasında öğrencilere tohumlar dağıtılırken, fidanlar ise toprakla buluşarak hayat buldu.

Geleceğe nefes olacak
Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Geleceğe nefes ve dünyaya nefes olmak için ülkemizin her şehrinde ve 30 ülkede aynı anda fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Geçen sene Guinness Rekorlar Kitabına girmiştik. Bu senede bu rekoru yenileriz. Dünyaya bu konuda örnek olmak hem ülkemiz hem vatandaşımız adına guru verici. Kuzey Marmara Otoyolunun kenarında Sakaryalı hemşerilerimizle bir fidan toprağa bir fidan hayata dikeceğiz. Milli Ağaçlandırma Bayramında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Sakarya’da ki 130 bini aşkın öğrencimize tohumlar dağıtacağız. İnşallah bir sonraki yıl bu tohumlar fidana dönüşecek ve yine 11 Kasım’da toprakla buluşturacağız” dedi.

1 milyon 200 bin fidan dikiliyor
Başkan Ekrem Yüce, “Bugün bizim için hayatımızın en önemli bayramlarından birini yaşamanın heyecanındayız. Bugün ki bayramımız fidanların toprakla buluştuğu hayat bulduğu bir bayramdır. Ağaca değer bir milletin ve ümmetin torunlarıyız. Ülkemizde 81 ilde 1 milyon 200 bin fidan dikiliyor. Sakarya’mızda toplam 9 noktada dikiliyor. Ülkemizi de aştık. 30 ülkede daha 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kutlanıyor ve fidanlar toprakla buluşuyor. Bugünün hayırlara vesile olmasını diler, tüm hayatımızda yeşilin var olmasını temenni ederim” dedi.