SASKİ tarafından Ferizli’nin 6 mahallesine Sapanca Gölü suyunun yanı sıra alternatif kaynak suyu ulaştırmak için 2 kilometrelik hat inşa ediliyor. Hattın devreye alınmasının ardından özellikle yaz aylarında mevcut deponun yükünün artması neticesinde yaşanan su yetersizliği sorunu tamamen çözüme kavuşturulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından içmesuyu hizmet kalitesini daha üst seviyelere taşımak amacıyla gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Ferizli’nin altı mahallesine Sapanca Gölü suyunun yanı sıra alternatif kaynak oluşturacak yeni bir hat çalışması daha gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, inşa ettikleri yeni hatla bölgede özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Hidrofor sistemi de kurulacak
Çalışmaya ilişkin bilgiler veren Ercan, “Yaz aylarında tarımsal nüfusun artış göstermesiyle birlikte toplam 8 bin kişilik nüfusa su sağlayan 500 metreküp hacmindeki Tahirağa içmesuyu deposunda önemli bir yük oluşuyor. Bu yükü azaltmak amacıyla yaz ayları da gelmeden önce çalışmalarımızı başlattık. 200 metreküplük Sarıahmetler deposundan 2 kilometrelik bir içmesuyu hattı imalatı yapıyoruz. Bu hatla Doğancı’da bulunan ve saniyede 10 litre debiye sahip olan kaynak suyunu toplam 2 bin nüfuslu Sarıahmetler, Tokat, Teberik, Abdürrezzak, Hocaoğlu ve Doğancı Mahallelerine ulaştıracağız. Depo kotundan daha yüksekte bulunan hanelere su sağlamak amacıyla hidrofor sistemi kuracağız. Sapanca Gölü’nün yanı sıra alternatif kaynağa kavuşan mahallelerimizde su yetersizliği problemi yaşanmayacak. Ekiplerimiz çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayacak. İçmesuyuna yönelik çalışmalarımız şehir genelinde devam edecek” diye konuştu.