Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Başkan Toçoğlu, “Sosyal Gelişim Merkezlerimizdeki hobi kurslarıyla engellilerimizin sosyal yaşamlarını hareketlendirdik. İnşa ettiğimiz Engelsiz Kafeterya ile engelli istihdamı sağladık. Engelli yakınlarına destek olmak için bakım evi faaliyeti gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inşa ettik. Engellilerimizin ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalıştık, desteğimiz devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen programlara katıldı. İlk olarak Engelsiz Hobi Kursları öğrencilerinin hazırladıkları sergide birbirinden renkli çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, daha sonra engelli öğrencilerin seslendirdiği Engelsiz Koroyu dinledi. Anlamlı programda Toçoğlu’nun yanı sıra, Baro Başkanı Abdurrahim Burak, daire başkanları ve şube müdürleri yer aldı. Engelli velisi Nihal Çelik’in gerçekleştirdiği konuşmanın ardından SGM’nin tanıtımını içeren video gösterimi gerçekleştirildi. Engelsiz Hobi Kursu öğrencilerinin sahneledeği folklör gösterisi büyük beğeni toplarken; Avrupa’da ve dünyada önemli başarılar elde eden Milli Yüzücü Çağla Demir, Başkan Zeki Toçoğlu’na hediye takdim etti.

Engelsiz Kent Sakarya
Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelli kardeşlerimizin fiziki sıkıntıları çözemiyoruz ancak Büyükşehir Belediyesi olarak engelli ve engelli yakınlarımızın yaşamış oldukları sıkıntıları en aza indirmek için gayret gösteriyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Engelsiz Kent Sakarya hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SGM’ler ile engelli kardeşlerimizi hayatın merkezine alıyoruz. Sosyal hayata tutunmaları için kurslar düzenliyoruz. İnşallah engelli kardeşlerimizi her daim hayatın içerisinde tutmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Engel sadece bedende değildir
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda engelliler ve aileleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Geçmişte engel durumu büyük bir sorun oluşturuyordu. Engelli kardeşlerimiz sosyal hayata tutunamıyor, toplumda uzak bir yaşam sürdürüyorlardı. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü politikalarla engelli kardeşlerimiz artık toplumun her kesiminde var. Hep ifade ediyorum; engel sadece bedende değil, yürekleri nasır tumuş insanlardadır” dedi.

Engellilerimizin yanında olduk
Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimize yönelik pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Öncelikle Sosyal Gelişim Merkezlerimizde Engelsiz Hobi Kurslarıyla engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tutunmalarını sağladık. Engelsiz Kafe ile istihdam olanağı sunduk. Engelsiz Yaşam Merkezi ile sadece engellilerimizin değil, ailelerimizin de yaşamlarına kolaylık oluşturduk. Hayatımızın her anında bir engelli adayı olduğumuzu düşünerek; engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah daha güzel günlerde, daha güzel hizmetlerle sizlerle birlikte olacağız” dedi.