Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası nedeniyle program düzenledi....

Gerçek özürlülük, sevgisizlik

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Engelli olmak insanın kendi tercihi değildir. Engellilik insanın mutluluğu ve erdemliliği için engel oluşturmaz. Gerçek özürlülük, bir insanın yüreğinde sevginin olmamasıdır. Erdemli bir insan olmanın önünde hiçbir engel yoktur” dedi. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Toçoğlu “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı içinde yaptığımız ve geliştirmeyi hedeflediğimiz; ulaşılabilir kent, özürlü dostu binalar ile özürlülerimizin yararlandığı ücretsiz ulaşım, su bedeli indirimi, sağlık hizmetleri, özürlü araçları dağıtımı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün vermiş olduğu hizmetler etkin ve sürekli biçimde devam etmektedir”.

 

Hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz

“Sakarya’da yaşayan hangi yaşta olursa olsun; spastik veya tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdüren engellilerin; hastanelere, bankalara kendi imkânları ile gidemedikleri sosyal ve kültürel aktivite mekânlarına olan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Engelli taşıma hizmetiyle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını sağlayarak, engelli yakınlarının çalışma hayatını kolaylaştırmaktayız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi engellilerimizin daha mutlu olduğu bir Sakarya yolunda, bizlere her zaman göstermiş olduğunuz destek nedeniyle her birinizin şahsında tüm Sakaryalı engelli hemşerilerimize bugün vesilesi ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Başkan Toçoğlu’nun ardından Prof. Dr. Ali Seyyar, ‘Engelliğe Pozitif Bakış’ başlıklı bir konferans verdi. Ali Seyyar, “Özürlüler olarak ilk olarak şunu bilmeliyiz ki evet biz özürlüyüz. Fakat engelli değiliz” dedi. Tüm engelliler adına bir konuşma yapan Bedriye Evrensel ise, “Her zaman söylediğimiz gibi özürlü olmak insanın elinde değildir. Engellilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için yapabilecekleri işte çalışmak zorundadırlar. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Sakaryalı sanatçı Akif Yener bir konser verdi. Akif Yener’in seslendirdiği parçalara eşlik eden engelliler gönüllerince eğlendiler.