‘Engelleri Aşan Başarı Hikâyeleri’ projesi kapsamında söyleşi ve dinleti programında konuşan Müzisyen Özgür Altınok, “Eğer engelli bir bireyseniz veya engelli velisi iseniz, her ne yapıyorsa, çocuğunuza mümkün olduğunca destek olun. Engeller başarılara asla engel değildir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Engelleri Aşan Başarı Hikâyeleri’ projesi kapsamında söyleşi ve dinleti programı düzenlendi. Programda Müzisyen Özgür Altınok konuşmacı olarak katılımcılara seslendi. Engelsiz Hobi Kursu öğrencilerinden oluşan koro Altınok’la birlikte katılımcılara mini bir dinleti sundu.

Yapacaklarının sınırı yok
‘Engelleri Aşan Başarı Hikâyeleri’ adlı programa konuk olan Müzisyen Özgür Altınok, “Engellilik sürekli bir durumdur. Engelliliği hastalık diye tabir etmek çok doğru olmaz. Kalıcı bir durumdur ve bu duruma uyum sağlamak zorunluluğu söz konusudur. Eğer engelli bir bireyseniz veya engelli velisi iseniz, her ne yapıyorsa, çocuğunuz mümkün olduğunca ona destek olun. Yapacaklarının sınırı yok. Her iş ailede başlar ve kendiliğinden devam eder. Her şeyden önemlisi aile ve motivasyonu. Her şeyden önce kendinize güvenin ve çocuklarınıza güvenin.”

Zannedildiğinden çok daha fazla aynıyız
“Müzik konusunda ailem beni desteklemeseydi şuan burada olamaz ve size seslenemezdim. Hem kendimize hem de engelli bireylere güvenmekle başlamalıyız. Görmeme ile olan bir hadise aslında hayatın belirli bir bölümünü oluştursa da zorlukların tamamını kapsamıyor. Gören kişilerinde sizin kadar zorluk çekebildiği yerler vardır. Aslında zannedildiğinden çok daha fazla aynıyız. Ortak sorunlarımız, problemlerimiz ve çözüm yollarımız var.  Sadece yaşanma niteliği farklı. Tabiî ki onlara nazaran bazı zorluklarla karşılaştığımız bir gerçek. Ama engeller başarılara engel değil” ifadelerini kullandı.