Ada Bilim Koleji 10. Sınıf Okuma Grubu öğrencileriyle bir araya gelen Dr. Rüstem Keleş, “Hayatta ne olursanız olun, yaptığınız işlerin hakkını verin. En iyiyi en mükemmeli arayın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Ada Bilim Koleji 10. Sınıf Okuma Grubu öğrencileri ve grubun hocası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Süleyman Akyüzlü’yü ağırladı. Öğrencilerle okuma grubu oluşturduklarını söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Akyüzlü, “Bu ay Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Baş Başa isimli kitabını okuduk. Genel Müdürümüz de bizlerle çok güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Genel müdürümüze öğrencilerim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşimizin hakkını verelim
Ali Fuat Başgil’in örnek bir şahsiyet olduğunu söyleyen Dr. Rüstem Keleş, “Avrupa’nın en seçkin üniversitelerinde öğrenim görmüş, bilimsel olarak kendi bölümü hakkında çalışmalarını dört dörtlük yerine getirmiş, otorite olmuştur. Başgil, İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve dekanlık yapmış, çok kaliteli insanlar yetiştirmiştir. Kendi alanıyla sınırlı kalmamış, insanlara yön gösterecek boyutlarda da çalışmalar yapmıştır. Gençlerle Baş Başa kitabı buna en güzel örnek. Hayatta ne olursak olalım, yaptığımız işlerin hakkını verelim. Ali Fuat Başgil ve onun hayatından öğreneceğimiz ilk ders işlerimizin hakkını vermek olsun” diye konuştu.

Cesur bir kişilik
Keleş, “Ali Fuat Başgil yazmış olduğu kitaplarda bir aydın olarak içinde yaşadığı toplumun sorunlarıyla ilgilenmiştir. Bu konuda fikir ve çözüm üretmiş, bunları yazmış cesaretle söylemiş. 1960 ihtilalinde tavır koymuş, yazılar yazmış, Menderes ve arkadaşlarının anayasayı ihlalden yargılanamayacağını cesurca ifade etmiş, bu nedenle o yaşta hapis yatmıştır. Ve hiçbir zaman mahkemede de fikirlerinden taviz vermemiş bildiği doğruları savunmuştur. Burada Ali Fuat hocamızın hayatından çıkaracağımız ikinci ders bir insan hangi alanda olursa olsun, hangi bilim dalıyla ilgilenirse ilgilensin, içinde yaşadığı toplumun meselelerine duyarsız kalmamalı ve fikir üretmeli. Çevremizin, şehirlerimizin, toplumun inşası yolunda elimizden gelen katkıyı vermemiz gerekiyor. Bu anlamda birikimini ortaya koymak aydın bir insanın en büyük sorumluluğudur.”