Büyükşehir Belediyesi özel sinema gösterimleri kapsamında bu hafta dikkat çeken Rus yapımı ‘Leviathan’ sinemaseverler ile buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta ücretsiz olarak gerçekleştirilen özel sinema gösterimlerinde bu hafta dikkat çeken Rus yapımı ‘Leviathan’ sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Ofis Sanat Merkezi cep sinema salonu ev sahipliğinde gerçekleşen gösterim sonunda yönetmen Andrey Zvyagintsev’in filmi büyük beğeni kazandı.

Tam not aldı
2015 yapımı filmde Barents Denizi’nin kente uzak kıyılarından birinde yaşayan Nikolay ve ailesinin yaşadıkları kötü hayat beyazperdeye yansıdı. Kendince bir ahlak anlayışına sahip olan Nikolay’ın yaşadığı toprağa göz dikenlere karşı verdiği amansız mücadelesi ve meydan okuyuşlarıyla zenginleşen film ilk sahneden bitiş sekansına kadar oldukça yalın sinema dili ile izleyiciden tam not aldı. Yapılan açıklamada ise, ücretsiz sinema gösterimlerinin 24 Kasım Perşembe günü Asghar Farhadi’nin ‘Bir Ayrılık’ filmiyle devam edeceği duyuruldu.