Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Hüseyin Akın’ın Yan Tesir isimli söyleşi ve imza günü ile devam etti. Akın, “Şu an yaşadığımız dönemde başarı olamaz ise hiçbir şey yapamayız. Hayatınızda önemsediğiniz bu derslerinizin notları düşük diye üzülmeyin. Başarı dediğimiz şey insanlarla, Allah’la, hayvanlarla, bitkilerle olan diyaloğumuzdur. Bunlar arasında kurduğumuz sevgi, mutluluk asıl başarıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Yan Tesir’ programının söyleşi ve imza günü ile devam etti. İlk olarak Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi daha sonra da Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Programa konuşmacı olarak Hüseyin Akın katıldı. Lise etkinliğinde Akın’a çiçek takdim edildi.

Ruh şiirin kalbidir
Hüseyin Akın, “Bir şiirin başlığı o şiirin yarısından önemlidir. Düşünün ki o şiirden süzülen ruh, şiirin kalbini oluşturur. Bazen yazmadan önce başlık aklına gelir. Bazen de şiir biter başlık kendini belirler. Benim hayatımda daha doğrusu okul hayatımda bildiğim en iyi iki şey karikatür ve şiir olmuştur. Ama ben bunu asla başarısızlık olarak görmedim. Şu an yaşadığımız dönemde başarı olamaz ise hiçbir şey yapamayız. Hayatınızda önemsediğiniz bu derslerinizin notları düşük diye üzülmeyin. Başarı dediğimiz şey insanlarla, Allah’la, hayvanlarla, bitkilerle olan diyaloğumuzdur. Bunlar arasında kurduğumuz sevgi, mutluluk asıl başarıdır” sözlerine yer verdi.

Gönül dili
Akın, “Şiir dili her zaman bir dil olmuştur. Ama normal konuştuğumuz gibi değil. Hayatı mutlaka şiir ile rafine etmemiz gerekiyor. Şairi şair yapan yazdıklarının yayımlanması ile gerçekleşir. Birbirini tamamlayıcı unsurları her zaman bir arada kullanmalıyız. Bunların en önemlisi de akıl ve kalbi beraber kullanmaktan geçiyor. Şiir bize aklın üst katmanlarına çıkmaya izin verir. Bu dünya da her şeyi anlatamayız. Kafa dili ile anlatılamayanlar gönül dili ile anlatılır. Bende şiirlerimi bu şekilde anlatıyorum” ifadelerinde bulundu.