E-belediyecilikle Vergi Beyanı Artık Daha Kolay

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Gelirler Şube Müdürlüğü e-belediyecilikte önemli bir çalışmayı daha vatandaşların kullanımına sundu. Sakaryalılar ilan ve reklam vergisi için beyanda bulunma ve ödeme yapma işlemlerini e-belediye üzerinden kolaylıkla halledebilecek. Gerçekleştirilen çalışma ile işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabileceğinin ifade eden Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, vatandaşların ebelediye.sakarya.bel.tr internet sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerini söyledi.

İlan ve Reklam Vergisi Beyanı
Hüseyin Karamehmetoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen çalışmayla talebası olan esnafımız sistemde taleba boyutlarını girerek beyanda bulunabilirler. Sistemde üye girişi yaptıktan sonra, açılan sayfada ‘Vergi Bildirimi’ alanında ‘e-ilan’ ikonuna tıkladığınızda bildirimde bulunacağınız işyerine ait bilgileri doldurarak beyanda bulunabilecekler. Böylelikle e-belediyecilik ile işlemler kolay ve hızlı bir şekilde halledilmiş olacak” diye konuştu.