Depreme hazırlık için önemli çalıştay

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığının ortaklaşa düzenleyeceği depreme hazırlık ve kentsel dayanıklılık çalıştayına katılacak. Çalıştay serisinin ilk toplantısı 10 Aralık Perşembe günü video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. Programın temelinde ise deprem zararlarını azaltmak ve kentin fiziki alanlarını dönüştürmek, dirençli hale getirmek adına tüm paydaşlarla ortak akıl yürütmek olacak.

İlk çalıştay düzenleniyor
“Dayanıklı kentin en önemli bileşenlerinden biri de kenti afetlere karşı hazırlamak ve olası deprem zararlarına karşı riski yönetmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak kurumsal kapasiteyi geliştirmek için Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kurulmuştur. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Şehrimizin deprem zararlarını azaltmak ve kentin fiziki alanlarını dönüştürmek, dirençli hale getirmek adına tüm paydaşlarla ortak akla ihtiyaç vardır. Bu kapsamda düzenlenecek Çalıştay serisinin ilki video konferans yöntemi ile 10 Aralık Perşembe günü odalar, STK’lar, Üniversiteler ve kamu yetkilileri ile yapılacaktır.”