Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi ‘Cüzdan Dostu Atölye’ projesine başvurular başlıyor. 7 Kasım Salı gününe kadar devam edecek başvurulara tüm vatandaşları davet eden Davut Yüce, “Cüzdan Dostu Atölye’ projesiyle kadınlara ev ekonomisi bilinci aşılamak ve sosyo-ekonomik bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi örnek bir projeye daha imza atıyor. ‘Cüzdan Dostu Atölye’ projesiyle kadınlara ev ekonomisi bilinci aşılamak ve  sosyo-ekonomik bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamak hedefleniyor. 23 Ekim Pazartesi günü itibariyle atölyeye başvuruların başlayacağını açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “7 Kasım Salı gününe kadar devam edecek başvurulara tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Aile hayatının temel taşı ev ekonomisi
‘Cüzdan Dostu Atölye’ hakkında bilgi veren Davut Yüce, “Toplumun hayat seviyesini yükseltmek için ev ve aile hayatının temel taşı olan ‘ev ekonomisi’nin öğretilmesi elzemdir. Evi idare eden kişi, eğer bilinçli ise en az miktarda parayı ya da kaynağı; en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf edecektir. Bilinçli bir tüketim o ailenin ekonomisini ve toplumun temel taşı olması dolayısıyla da ülkenin ekonomisini etkileyecektir. ‘Cüzdan Dostu Atölye’ eğitim seminerlerine her aileden en az bir kişiyi bekliyoruz.. Tüm halkımızı ‘Cüzdan Dostu Atölye’ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başvurular hakkında bilgi almak için
Davut Yüce, “Cüzdan Dostu Atölye’de farklı tarihlerde Bütçe Yönetimi, Mutfak Yönetimi, Tüketici Hakları, Konut Seçim ve Düzenlenmesi, Girşimcilik ve İş Kurma, İsrafı Önlemenin Yolları başlıklı eğitimler gerçekleşecek. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek. İlk atölyemiz 7 Kasım Salı günü saat 11.00’da gerçekleştireceğimiz Bütçe Yönetimi eğitimi ile başlayacak. 23 Ekim–7 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan başvurular hakkında bilgi almak isteyen vatandaşalarımız, Sosyal Gelişim Merkezi’nin 444 40 54 (3714) numaralı telefonunu arayabilirler” diye konuştu.