Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘hayat’ nöbetçileri cankurtaranlar, Kuzey bölgesinde 3 farklı sahilde 107 gün süren sezon boyunca boğulma tehlikesi geçiren 754 kişiyi kurtardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, eğitim verip sahillerde görevlendirdiği ‘hayat nöbetçileri’ Kuzey sahillerinde görevini tamamladı. Karasu, Kocaali, Kaynarca ve Kadınlar Plajı’nda sezon boyunca gözünü kırpmadan nöbet tutan 82 cankurtaran, 1 Haziran tarihinden bu yana boğulma tehlikesi geçiren 754 kişiyi kurtardı.  107 gün boyunca sahilde bulunan 44 farklı kuleden sahili gözleyen cankurtaranlar 15 Eylül itibariyle bölgedeki mesaisini tamamladı. 7 jetski, 2 araç ve 82 personelle kuzey sahillerinden ayrılan cankurtaranlar, ayrılırken vatandaşlara “Denize girmeyin” uyarısı yaptı.

107 gün süren nöbet bitti
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, Kuzey sahillerinde üzerimize düşen görevi bu sezon için tamamlamış bulunuyoruz. Cankurtaranlarımız, sahilde nöbette oldukları sırada suda veya karada hiç can kaybı vermemiştir. Ne yazık ki, 112’ye teslim ettiğimiz iki vatandaşımızın ise hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Hiçbir vatandaşımızın hayatına, canına zarar gelmemesi için gözünü kırpmadan mücadele veren personelimiz bölgeden ayrıldı. Toplamda 107 gün boyunca yürüttüğümüz başarılı süreci tamamladık. Güzel sahilimizde, ağırladığımız binlerce misafirimizin can güvenliği için gelecek sezonlara en iyi şekilde hazırlanacağız” denildi.