Büyükşehir Belediyesi Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerinde Yaşlı Destek Projesi ile Sosyal Belediyecilik kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri programında yer aldı. İstanbul’da gerçekleştirilen dev organizasyonda 261 proje arasında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı Yaşlı Destek Projesi Sosyal Belediyecilik kategorisinde ödüle layık görüldü. Uygulamacılar, bilim adamları ve akademik camianın önde gelen isimlerinden oluşan bir jüri heyetinin değerlendirdiği çalışmalar; afet yönetimi, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal gelişim, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği olmak üzere 9 kategoride ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Sosyal Belediyecilik’te ödül YADES’in
Ödül töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Davut Yüce, “Bugün Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Töreni’nde YADES projemiz ile Sosyal Belediyecilik kategorisinde ödülün sahibi olduk. Böyle önemli bir ödülün sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projemiz içerisinde yer alan özgün çalışmalar, kurslar, sportif faaliyetler ve geziler ödülü almamızdaki en büyük etken oldu. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen ve katkılar sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaliteli yaşlanma
Davut Yüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun “Öpülesi eller, başımızın tacı” sözünden hareketle böyle bir proje hazırladıklarını belirterek, “Bu proje ile yaşlı vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları en aza indirmeyi, bu sorunlara kendilerinin de fikirlerini alarak daha çözümcü öneriler getirmeyi, ev yaşamlarını kolaylaştırmak ile birlikte sosyal yaşamlarını da renklendirmeyi, günlerini daha kaliteli geçirmelerini sağlamayı hedeflemekteydik. Hamdolsun bu ödül bu hedefimizin bir tezahürüdür. İnşallah hep birlikte daha iyi işlere imza atacağız” dedi.