Pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehrin en işlek güzergâhlarından Süleyman Binek Caddesi’ni yeni yüzüne kavuşturuyor. 4 bin ton sıcak asfaltın serildiği bin 300 metrelik güzergâh, 20 metre genişliğinde olacak ve kaldırımların yanında bisiklet yolları da yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu günleri fırsata çevirerek asfalt serim işlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Süleyman Binek Caddesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının hemen ardından bölgeye intikal eden YOLBAK ekipleri, 20 gün gibi kısa bir sürede 40 kamyon, 2 ekskavatör, 1 grayder, 2 fnisher, 2 wabıl, 4 silindir, 2 beko-loder ve 5 hizmet aracı ile bin 300 metrelik güzergâha 4 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi.

Güzergâh yeni yüzüne kavuştu
Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Şehrimizin en işlek caddelerinden biri olan Süleyman Binek Caddesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının hemen ardından 21 Aralık’ta asfalt hazırlığına başlamış bulunuyorduk. Gerçekleştirdiğimiz yol alt temeli çalışmalarının ardından esnek üstyapı olan asfalt serim çalışmalarına ivedilikle başladık ve güzergâhımızı yeni yüzüne kavuşturduk.

Güçlü ekipman ve yüksek teknik imkan
Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü ekipman, yüksek teknik imkan ve kabiliyetle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtildiği açıklamada, “ Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla güzergaha 21 Aralık tarihinde 40 kamyon, 2 ekskavatör, 1 grayder, 2 fnisher, 2 wabıl, 4 silindir, 2 beko-loder ve 5 hizmet aracı ile ivedilikle intikal ederek çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalar sonunda bin 300 metrelik caddemize 4 bin ton sıcak asfalt serimini gerçekleştirdik. 20 metre genişliğindeki caddede geniş kaldırımların yanı sıra modern bisiklet yolları da yer alacak. Yapılacak olan çizgi çalışmalarının ardından güzergâh modern ve şık bir görünüme kavuşacak” ifadelerine yer verildi.