Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılında değerlendirilebilir 287 bin 801 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığını ifade eden Daire Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “İnsan yaşamı için büyük sorunlar teşkil eden atıklarımızı dönüşüm tesislerinde yeniden doğaya kazandırarak şehrin ekonomisine büyük katkı sağladık. Çevremizi gelecek nesillere sağlıkla aktarabilmek için çalışımlarımız 2019 yılında da artarak devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılında değerlendirilebilir 287 bin 801 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığı açıklandı. ‘Sıfır Atık Projesine’ sağladıkları destek hakkında açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Recep Karamehmetoğlu, çevreci çalışmaların 2019 yılında da devam edeceğini belirtti.

287 bin 801 ton
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Sıfır Atık Projesi’ne Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılında değerlendirilebilir 287 bin 801 ton atığı geri dönüşüme kazandırarak destek sunduk. Bu kapsamda bin 594 ton Tıbbı Atığı, 128 ton Bitkisel Atık Yağı, 5 ton Atık Pili, 167 ton Elektronik Atığı, 277 ton Atık Motor Yağını, 609 ton ÖTL, Katı Atık Sahası’ında 285 bin 112 ton atığı geri dönüştürdük” diye belirtti.

Ekonomiye katkı
Karamehmetoğlu, “Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen bölgenin en büyük katı atık tesisi SEKAY ile çöpten 3 milyon 792 bin 600 kw/h elektrik üretimi gerçekleştirdik. Binlerce yıl doğada kendiliğinden yok olmayan ve insan yaşamı için büyük sorunlar teşkil eden atıklarımızı dönüşüm tesislerinde yeniden doğaya kazandırarak şehrin ekonomisine büyük katkı sağladık. Çevre kirliliğini önlemek ve çevremizi gelecek nesillere sağlıkla aktarabilmek için çalışımlarımız 2019 yılında da artarak devam edecek” dedi.