Büyükşehir Belediyespor Kulübü, İstanbul’da gerçekleştirilen Kano Türkiye Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı. Büyükşehir; Genç Erkeklerde Türkiye Şampiyonu, Büyük Bayanlarda ikinci, Büyük Erkeklerde ise takım halinde üçüncü oldu. Ayrıca Atletizm Takımı da yükselme maçlarında 117,5 puan toplayarak Süper Lige yükselmeye hak kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Kano Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’na katıldı. 28 – 30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Maltepe Spor ve Kültür Parkı’nda gerçekleşen şampiyonaya 11 ilden 20 kulüp ve yaklaşık 300 sporcu katıldı. Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Mini Minikler kategorilerinde yarışan Büyükşehir, Genç Erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, Büyük Bayanlar kategorisinde ikinci, Büyük Erkekler kategorisinde ise takım halinde üçüncü oldu.

3 Kupa Sevinci
Şampiyonada önemli başarılar elde ettiklerini belirten Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “İstanbul’da gerçekleştirilen Kano Türkiye Şampiyonası’nda sporcularımız önemli başarılar kazandı. Farklı kategorilerde yarışmaların gerçekleştirildiği şampiyonada Genç Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olduk. Ayrıca Büyük Bayanlar kategorisinde ikinci, Büyük Erkekler kategorisinde de takım halinde üçüncü olarak şampiyonayı tamamladık. İnşallah yeni şampiyonalarda hep birlikte yeni başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Büyükşehir’den Milli Takıma
Bayraktar konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak milli takımlara her zaman daha fazla oyuncu göndermek istiyoruz. Sporcularımız çalışmalarını, turnuvalarda ki performanslarını en iyi şekilde sergiliyorlar. Son olarakta kano sporcularımızdan Çağrıbey Yıldırım, Mustafa Özmen ve Fahri Ayvaz 23 Yaş altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası için milli takıma davet edildiler. Sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah sporcularımız, kulübümüzü, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler.”

Atletizm Takımı Süper Lig’de
“Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımımız, Atletizm Federasyonu’nun Çankırı’da düzenlediği Süper Lig’e yükselme mücadelelerini başarıyla tamamladı. Güçlü rakiplerini geride bırakarak 117,5 puan ile ikinci olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı. İnşallah her kategoride olduğu gibi atletizmde de şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”