Büyükşehir'den açıklama

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi Bahçıvan Sokak’ta bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nın satışına ilişkin yapılan açıklamada, “Adapazarı tarihinin şehirdeki önemli simgelerinden olan 100 yılı aşkın bir maziye sahip tarihi Alicanlar Konağı, bilindiği üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’mızın 2016 ve 2018 yılları arasında yürüttüğü restorasyon çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşmuştur. Tarihe ışık tutan bu simge yapı, 2018 yılından bu yana belediyemizin çeşitli kültürel ve sosyal projelerine ev sahipliği yapmaktadır.  Sakarya’nın tarihi değerleri arasında yer alan eserin tüm kullanım hakları, 30 Mart 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından mülk sahipleriyle yapılan sözleşme doğrultusunda 10 yıllığına alınmıştır. Adapazarı tarihine ışık tutan Alicanlar Konağı, sözleşme gereği 30 Mart 2026 tarihine kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür, sanat ve eğitim alanındaki faaliyetlerinin merkezi olmaya devam edecektir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.