Büyükşehir Yaz Spor Okullarına kayıtların başladığını duyuran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bu yaz 24 branşta 7-15 yaş grubundaki öğrencilerimizi Yaz Spor Okullarımızda yeniden ağırlayacağız. Eğitim dönemi boyunca alanında uzman 200 eğitmen okullarımızda görev yapacak. İnşallah faydalı bir yaz dönemi daha öğrencilerimizi bekliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okullarında 16’ıncı dönem kayıtları başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bu yaz 24 branşta 7-15 yaş grubundaki öğrencilerimizi yeniden ağırlayacağız. Yaz Spor Okullarında alanında uzman 200 eğitmen görev yapacak. İnşallah faydalı bir yaz dönemi daha öğrencilerimizi bekliyor ”  diye konuştu.

24 Farklı Branş
Aktürk, “16 ilçede tüm hazırlıklarımız sonlandı. Ücretsiz Yaz Spor Okullarında; Atıcılık ve Avcılık, Futbol, Okçuluk, Atletizm, Halter, Tenis, Kürek, Badminton, Hentbol, Masa Tenisi, Boks, Judo, Muay-Thai, Bisiklet, Voleybol, Satranç, Basketbol, Karate, Kano, Cimnastik, Kick Boks, Taekwondo, Güreş, Wushu olmak üzere toplam 24 branşta öğrencilerimizi ağırlayacağız” diye konuştu.

Alanında Uzman 200 Eğitmen
Yaz Spor Okullarının gençler için önemine de değinen İbrahim Aktürk, “Alanında uzman 200 eğitmenin görev yapacağı Yaz Spor Okullarında; öğrencilerin kötü alışkanlıklarından uzaklaştırılmaları, serbest zamanlarını değerlendirmeleri, sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri ve yetenekli öğrencilerin tespit edilmesini amaçlıyoruz. İnşallah faydalı bir yaz dönemi daha öğrencilerimizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

10 Bin Genç
Aktürk Yaz Spor Okullarına katılım süreciyle ilgili olarak da, “İlçelerimizdeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan temin edilebilecek yaz spor okulları kayıt formları, etkinliğe katılmak isteyen öğrenciler tarafından doldurularak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüklerine teslim edilecek. 10 bin kişinin katılması planlanan Yaz Spor Okullarına son başvuru tarihi ise 17 Haziran Cuma günü” dedi.

Ayrıntılar İçin Bize Ulaşın
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler; Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 211 04 60 (dâhili: 123) nolu telefonundan ya da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 nolu telefonundan bilgi alabilirler” şeklinde konuştu.