Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri tarafından vatandaşların uğrak noktası olan Sapanca Gölü, detaylı bir şekilde temizlenerek çöplerden arındırılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Sapanca Gölü ve çevresinde temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Vatandaşlar tarafından sık kullanılan alanlarda plastik, metal ve kâğıt gibi çevreyi pisletecek malzemeler ekipler tarafından düzenli olarak toplanmaktadır. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Sapanca Gölü, vatandaşlarımız tarafından her gün ziyaret edilmektedir. Oluşan görüntü kirliliğinin önüne geçmek için bilinçli olmak bizim elimizde. Yerlere atılan bu atıklar hayvanlarımızın sağlığına da tehdit oluşturmaktadır. Bu çalışmayla birlikte bir yandan görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor bir yandan da oluşabilecek tehditlerin önüne geçmiş oluyoruz” denildi.