Büyükşehir, soğuk hava koşulları nedeniyle donan su sayaçlarına anında müdahale ederek yaşanan olumsuzlukların önüne geçiyor. Şehrin her noktasında çalışmalarını sürdüren ekipler vatandaşlara önlem almaları konusunda da çağrıda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte önlem alınmayan sayaçlarda yaşanan don olaylarına anında müdahale ediyor. Şehrin her noktasında zorlu hava koşullarında devam eden çalışmalarda ekipler,  donan sayaçları yenisiyle değiştirerek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Su sayaçlarını izole edin
Çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler vatandaşlara da önlem almaları konusunda da çağrıda bulundu. SASKİ tarafından yapılan açıklamada, “Su tesisatlarının soğuk havayla temas ederek donmaması için koruma altına alınmalı veya izole edilmelidir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde soğuktan etkilenen sayaçların çalışmasında sorunlar yaşanabilir. Sayaçların donmasını önlemek için kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam ve benzeri malzemelerle sıkıca sarılmalı, ayrıca eğer varsa muhafaza sandıkları talaşla doldurulabilir. Aynı zamanda donan sayaçlara kesinlikle ateş yakılarak müdahaleden kaçınılmalıdır. Sayacı donan abonelerimiz 7/24 ulaşıma açık olan çağrı merkezimizden bize ulaşabilirler” ifadeleri kullanıldı.