Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, Kocaeli’nde düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı karate şampiyonasını 5 madalya ile tamamladı. 2016 Avrupa Şampiyonası seçmelerinde de boy gösteren Büyükşehir sporcularından Aleyna Sezer ve Furkan Korkmaz kategorilerinde birinci seçilerek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, 2016 yılının ilk büyük organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasına katıldı. 7-9 Ocak tarihleri arasında Kocaeli’nde gerçekleştirilen turnuvada 44 ilden 429 bayan ve 651 erkek sporcu mücadele etti. Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli’de gerçekleştirilen turnuvayı 5 madalya ile tamamladı.

Şampiyonada Boy Gösterecekler
Turnuvada 21 Yaş Altı Bayanlarda 55 kilogramda Aleyna Sezer ile Genç Erkekler 55 kilogramda Furkan Korkmaz Türkiye Şampiyonu oldu. Ümit Bayanlarda ise 47 kilogramda Berranur Erkan üçüncü oldu. Genç Erkek 55 kilogramda Talha İnanç ile 21 Yaş Altı 84 kilogramda Mustafa Oğuzhan Kabasakal kilolarında Türkiye ikincisi oldu. Ayrıca 10 Ocak Pazar günü yapılan 2016 Avrupa Şampiyonası seçmelerinde Aleyna Sezer ve Furkan Korkmaz kategorilerinde birinci seçilerek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Bayraktar’dan Tebrik
Kocaeli’de gerçekleştirilen turnuvadan madalyalar ile dönen karatecileri tebrik eden Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “Kocaeli’deki turnuvadan ismimize yakışır bir şekilde döndük. Daha önceki turnuvalarda da olduğu gibi buradan da başarılı sonuçlar elde ettik. İnşallah sportif alanlarda şehrimiz başarılar almaya devam edecektir. Tüm sporcularımızı ve teknik ekibi ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başarı Temennisi
Bayraktar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Avrupa Şampiyonası seçmelerine katılıp kategorilerinde birinci olarak ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Aleyna Sezer ve Furkan Korkmaz’ı ayrıca kutluyorum. Biz her zaman ifade ediyoruz; milli takıma daha fazla oyuncu gönderebilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu düşünceyle çalışmalar aralıksız devam ediyor. Seçilen 2 oyuncumuzda milli armayı en iyi şekilde taşıyacaklardır. Sporcularımıza başarılar diliyorum.”