Büyükşehir Bisiklet Takımı sporcuları Ahmet Örken ve Mustafa Sayar 9-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda milli formayı giyecekler.

Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı sporcuları Ahmet Örken ve Mustafa Sayar 9-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda milli formayı terletecek. Bu yıl 54’ncüsü düzenlenecek olan ve Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarından bir tanesi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 6 etaplı olarak gerçekleştirilecek. İlk etabı Konya’da gerçekleştirilecek olan tur sırasıyla Alanya-Antalya, Fethiye-Marmaris, Marmaris-Selçuk, Selçuk-Manisa ve son olarak Bursa-İstanbul etabı olmak üzere toplam 952,2 kilometreden oluşacak. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na dünyanın en önemli 20 bisiklet takımından yıldız bisikletçiler katılacak. Organizasyon banttan ve naklen yayınlarla 160 ülkeden izlenilebilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2017 yılından itibaren bisikletin en üst düzey kategorisi olan ‘World Tour’ (PRO) kapsamına kabul ediliyor.

En iyi şekilde temsil edecekler>
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Bu yıl 54’ncüsü düzenlenecek olan Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarından bir tanesi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bisiklet takımımızdan Ahmet Örken ve Mustafa Sayar milli formayı giyecek. Mili takımda yer alan 7 sporcudan 2’si Büyükşehir takımımızın formasını giyiyor. Bu önemli organizasyona iki sporcumuzu da göndermekten son derece memnunuz. İnşallah sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler. Sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.