Büyükşehir Belediyesi’nin şoförü, sefer sırasında otobüste fenalaşan kadını güzergâhını değiştirip hastaneye yetiştirdi. Güvenlik kameraları ve vatandaşlar tarafından kaydedilen bu davranış herkesin takdirini kazandı. Büyükşehir personeli Kudret Alemdar, “Vatandaşın sağlığı ve hayatı bizi m için her şeyden önemli. Başkanımız Ekrem Yüce bizden bu konuda hep duyarlı davranmamızı istedi. Biz de gerekeni yaptık, kardeşimiz çok şükür iyi durumda “dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, personeliyle ve ‘insan öncelikli’ hizmet anlayışıyla vatandaşların gönlünü kazanmaya, takdir toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yaşanan bir olay ise sosyal medyada gündem oldu.  Büyükşehir’in Et Balık ve Kampüs arasında yolcu taşıyan 54 BR 204 plakalı 19-K otobüsünde bir kadın, yolculuk esnasında fenalaştı. Ayakta yolculuk yaptığı sırada yere yığılan kadına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Bu sırada durumu fark eden aracın sürücüsü Büyükşehir personeli Kudret Alemdar, Yeni Camii geçişinde güzergâhını değiştirdi. Direksiyonu hızla çevirip hastane yoluna giren şoför, diğer sürücülere ikaz yaparak acil servise ulaştı. Büyükşehir’in personeli ve vatandaşlar, acil servis kapısında kadını tedaviye hızla ulaştırmak için büyük bir çaba sarf etti.

Sakarya’nın takdirini kazandı
Sedyeyle acil müdahale odasına kadar taşınan kadın tedavi altına alındı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu anlar araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yere yığılan yolcuya yapılan müdahale ve sürücünün büyük bir duyarlılıkla hastaneye ulaşma çabası yer alıyor. Paylaşılan bu anlar sosyal medyada binlerce kez izlendi. Büyükşehir’in personeli bu hareketiyle Sakaryalıların takdirini topladı. Başkan Ekrem Yüce’nin ve amirlerinin tebriklerini ileterek teşekkür ettiği Kudret Alemdar, belediyenin hizmet anlayışında insan sağlığının ve vatandaşlarının güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, “Bana bu konuda destek olan, onure eden başkanımız ve yöneticilerime teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Söz konusu insan hayatı ise gerekeni yaparız”
Alemdar, görev arkadaşlarının hepsinin aynı hassasiyetle çalıştığını ve acil durumlarda şartlar ne olursa olsun yolcularımızın sağlığı için gerekeni yaptıklarını belirterek, “Kadının rahatsızlandığını söylediler, aynadan gördüm. Hızlı bir şekilde hastaneye döndüm. Hızlı bir şekilde hastaneye ulaştık. Bu esnada işi olan, bir yere yetişecek olan yolcular insan hayatı söz konusu olduğu için bana destek verdiler. Bizde insanlarımızın hayatı, sağlığı, huzuru her şeyden önemli. Bu yüzden gerekli zamanda araçların güzergâhını hiç düşünmeden değiştiriyoruz. Onların yanında olabiliyorsak, onlara huzurlu ve güvende hissettirebiliyorsak ne mutlu bize. Bana destek olan ve onure eden Başkanımız Ekrem Yüce ve yöneticilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.