Büyükşehir Belediyesi bu yıl 5.’si düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde yerini aldı. Farklı ülkelerden yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde Büyükşehir Belediyesi Sakarya’ya özgü değerleri tanıtıyor, şehrin doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel çeşitliliğine ilişkin bilgileri paylaşıyor. Büyükşehir Kent Orkestrası mehter takımı da festivalde coşkulu zamanlar yaşatıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu yıl 5.’si düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde yerini aldı. Atatürk Havalimanı’nda 12 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalin açılışı gerçekleştirildi. 2016 yılından bu yana Dünya Etnospor Konfederasyonunun ev sahipliğinde yapılan ve farklı ülkelerden yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde Büyükşehir Belediyesi Sakarya’ya özgü değerleri tanıtıyor, şehrin doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel çeşitliliğine ilişkin bilgileri paylaşıyor.

Büyükşehir Sakarya’nın değerlerini Etnospor’a taşıdı
Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın 24 kişiden oluşan mehter takımı da Etnospor Kültür Festivali’nde coşkulu zamanlar yaşatıyor. Festival alanında yer alan otağda Sakarya’ya özgü eserler sergileniyor, el sanatları usta öğreticiler tarafından yapılıyor ve arzu eden katılımcılara öğretiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin festival alanındaki otağları ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Gelenek ve kültür bir arada
12 Haziran Pazar gününe kadar Atatürk Havalimanında devam edecek festivalde el sanatları atölyeleri, çocuk konserleri, sahne performansları, atlı güreş gösterileri, geleneksel sporlar, oyunlar, evrensel ve yöresel lezzetler gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Gelenek ve kültürü bir arada ziyaretçilerine sunan Etnospor festivali daha ilk gününde binlerce ziyaretçiyi ağırladı.