Büyükşehir Belediyesi, Etnospor Kültür Festivali’nde Sakarya’nın değerlerini tanıtıyor. Orhan Bayraktar, “Şehrimizi, Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız geleneksel çadırla temsil ediyor, ziyaretçilerimize şehrimizi tanıtıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs Çarşamba günü Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganıyla başlatılan Etnospor Kültür Festivali’ne katılarak, Sakarya’ya özgü değerlerin tanıtımını sağlıyor. 9 Mayıs Çarşamba günü Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali’nin açılışına katılan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar’a, Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem de eşlik etti. Bayraktar, sportif ve kültürel faaliyetlerin yanında şehrin değerlerinin de ziyaretçilere sunulduğunu söyledi.

Geleneksel çadır
Orhan Bayraktar, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, 13 Mayıs Pazar gününe kadar devam decek. Çeşitli sportif ve kültürel aktiviteler gerçekleştiriliyor. Biz de bu festivalde Sakarya’yı anlatalım, Sakarya’nın değerlerini insanlarla paylaşalım istedik. Şehrimizi, Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız geleneksel çadırla temsil ediyor, ziyaretçilerimize şehrimizi tanıtıyoruz. El emeği kaşık ve süpürge yapımı gerçekleştiriyor, misafirlere uhut ve kabak tatlısı ikram ediyoruz.