Büyükşehir Afet Timi Kuruyor

Her mahalleye afet odası kurulacak

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten Turan “Olası yangınlarda oluşacak can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla kamu ve özel kuruluşlara yönelik yangın ve afet eğitimleri vermenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Belediyemize yapılan talepler doğrultusunda isteyen tüm kuruluşlara yangın ve afet eğitimi vereceğiz” dedi.  Turan, olası yangınlarda kullanılmak üzere mahallerde oluşturulan ve içlerinde her türlü araç, gereç ve teçhizatın bulunduğu, afet konteynırlarının ve afet odalarının yaygınlaştırılacağını da söyledi. Turan, bundan böyle her mahallede oluşturulacak afet odalarında bulunan araç ve gereçlerden yangın gönüllüsü kimlik kartına sahip olan tüm afet gönüllerinin yararlanılacağını belirtti.