Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 9.hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye’yi konuk eden Adatıp Büyükşehir parkeden 82-77 galip ayrıldı.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 9. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye’yi konuk etti. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye yeşil siyahlılar Şafak Edge, Alp Karahan, Junior Etou, Mitchell Wilbekin ve Alan Herndon ilk beşi ile başladı.

İlk yarı 42-30
Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte ilk 4 dakika 7-7’lik eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Kerem Özkan ve Mitchell Wilbekin ile etkili olmaya çalışan Adatıp Büyükşehir çeyreği 16-18 geride bitirdi. Junior Etou’nun 2 sayılık basketi ile ikinci çeyreğe başlayan Adatıp Büyükşehir çeyreğin ilk 4 dakikasında 26-25 öne geçti. Bu dakikadan itibaren hücumda etkili olan yeşil siyahlılar Alp Karahan’ın elinden art arda bulduğu üç sayılık isabetlerle soyunma odasına 12 sayı farkla önde gitti. İlk yarı sonucu 42-30.

Fark 19 sayıya kadar çıktı
Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıdaki beşlisi ile çıkan Adatıp Büyükşehir çeyreğe de Şafak Edge’nin iki sayılık basket ile başladı. İlk yarıdaki etkili oyununu sürdürmeye devam eden Büyükşehir çeyreğin ilk dört dakikasında farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Oyunun kontrolünü iyice eline alan Büyükşehir çeyreğin son 2 dakikasına Wilbekin’in elinden bulduğu 3 sayılık basket ile farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Geride kalan sürede farkı daha fazla kapanmasına izin vermeyen Adatıp Büyükşehir son çeyreğe 63-49 önde girdi.

Maç sonucu 82-77
Son çeyreğe Alp Karahan ve Şafak Edge’den gelen 3 sayılık isabetli basketlerle başlayan Büyükşehir mücadelede farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Mücadelenin son 5 dakikasına girilirken konuk ekip İstanbul Büyükşehir farkı 10 sayıya kadar indirdi. Rakibi karşısında farkı korumaya çalışan Adatıp Büyükşehir son 3 dakikaya 75-70 önde girdi. Son dakikalarda Junior Etou ile etkili olmaya çalışan Adatıp Büyükşehir mücadelenin tamamlanmasına 21 saniye kala skoru 82-77’e getirdi. Geride kalan sürede skor izni vermeyen Adatıp Büyükşehir parkeden 82-77 galip ayrıldı. Adatıp Büyükşehir adına Junior Etou 22, Mitchell Wilbekin 16, Alan Herndon 16 ve Alp Karahan 12 sayı kaydederek galibiyette büyük pay sahibi oldular.