Büyükşehir Belediyesi Koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde şehrin muhtelif yerlerinde vatandaşlara ve esnaflara ilk etapta 100 bin adet olmak üzere maske dağıtımına başladı. Yapılan açıklamada ihtiyaç olması halinde maske dağıtımının sürdürüleceği ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde tedbirlerini arttırdı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde vatandaşlara ve esnaflara ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdi.

İlk etapta 100 bin adet
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüse karşı tedbirlerimize artırıyoruz. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile pazaryerleri, marketler, toplu taşıma araçları ve toplu çalışma yerlerinde maske takma zorunluluğu getirildi. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse bilim kurulu tarafından maske takmanın önemi sıkça ifade edildi. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin muhtelif yerlerindeki vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza ilk etapta 100 bin adet olmak üzere maske dağıtımına başladık. Ayrıca toplu taşıma araçlarımıza, Pazar yerlerine ve tüm ilçelerimize de maske dağıtımını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan evde kalmalarını, zaruri durum olmadıkça dışarı çıkmamalarını rica ederek dışarı çıkmaları durumunda ise hem kendi hem de çevresindeki vatandaşların sağlığı için maske kullanmalarının önemini hassasiyetle belirtiriz” denildi.