‘Biz Milletiz Bir Milletiz’ söyleşisinde konuşan tiyatro sanatçısı Mehmet Çevik, “15 Temmuz darbe değildir. Direkt olarak bir parçalama girişimidir. Yok etme girişimidir. Biz millet olarak, bir millet olarak bu işgale geçit vermedik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri tiyatro sanatçısı Mehmet Çevik’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Biz Milletiz Bir Milletiz’ söyleşisi ile devam etti. AKM’de düzenlenen programda 15 Temmuz şehitlerinin her birinin ‘ulaşılmaz bir destan’ yazdığı ifade edilirken; Çevik günün anısına şiirler de seslendirdi.

Alışılagelmiş Durumlar Ortadan Kalktı
Söyleşide 15 Temmuz darbe girişimine giden süreci yorumlayan Çevik, “15 Temmuz darbe değildir. Direkt olarak bir parçalama girişimidir. Yok etme girişimidir. Ülkeler arası yapılan bir operasyondur. Neden ve niçin yaptıkları çok açıktır. 12 yıldır alışılagelmiş durumlar ortadan kalktı. Artık daha az kaza yapabileceğimiz, insan onuruyla yaşayabileceğimiz hizmetlere kavuştuk. Hastane kuyrukları yok. Eczane kuyrukları yok. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir devlet var artık. Bu devletin eski yerine çekilmesi gerekiyordu! Bankaların içinin boşaltılması gerekiyordu! Faili meçhuller gerekiyordu! İnsani gibi görünen ama keyfi tutumların egemen olması gerekiyordu! Bunun için haince bir girişime kalkıştılar. Biz millet olarak, bir millet olarak bu işgale geçit vermedik” diye konuştu.