Bisiklet Yolları Hayata GeçiyorBisiklet Yolları Hayata GeçiyorBisiklet Y

Büyükşehir Belediyesi olarak bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasını amaçladıklarını dile getiren Turan, “Hem çevreci, hem sağlıklı hem de trafiği rahatlatması açısından bizler bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasını amaçlıyoruz. Halkımıza daha güvenli, sağlıklı ve emniyetli bir alt yapıyla bisiklet yollarını sunduğunuz zaman bisiklet kullanımı da artacaktır. Bu sayede trafikte ciddi bir rahatlama olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu çerçevede uluslararası arenada saygın bir kuruluş olan EMBARQ’ın Türkiye temsilciliğiyle ortaklaşa bir proje üzerine çalıştık. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Avrupa Birliği Civitas’a hazırlamış olduğumuz projemiz kabul edildi” dedi. 

Çalıştay Çarşamba günü başlıyor
Şehrimize bisiklet yolu yapılmasıyla ilgili olarak 26 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan çalıştay hakkında da bilgi veren Turan, “Projemizin kabul edilmesiyle birlikte çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Buna bağlı olarak Çarşamba günü bu konuda tecrübe sahibi yabancı uzmanlarımızla birlikte üç gün sürecek bir çalıştay başlatıyoruz. Çalıştay öncesi gerekli alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Genel Sekreter Yardımcımız Metin Küçük ile gerçekleştirdiğimiz Malmö ve Kopenhang ziyaretlerinde edindiğimiz bilgiler ışığında ve bu konuda uzman kişilerle bir süredir şehrimizde çalışmalar yapıyorduk. Sakarya’da bisiklet sayımları, bisiklet kullan vatandaşlarımızla yüz yüze anket yapılması, güzergâh incelemelerini tamamlamış bulunuyoruz. Üç gün sürecek bu çalıştayda şehrimizde nereye bisiklet yolu yapılabileceğini tartışıp karara bağlayacağız. Ulaşım daire başkanlığında yapacağımız çalıştaya Ulaşım, Fen İşleri, Çevre ve Koruma ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan yetkili arkadaşlarımız katılacak. Ayrıca konu hakkında fikir beyan etmek isteyen kişi ve kuruluşlarda çalıştayımıza katılabilirler” dedi.

Üç ay içinde bisiklet yolu yapılacak
Çalıştayın üç aylık periyotlarla devam edeceğini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Turan, “Çalıştaylarımız bir yıl boyunca devam edecek. Üç aylık periyotlarla toplanacağız. Amacımız ilk çalıştayın ardından üç ay içinde ilk bisiklet yolumuzu yapmaktır. Bir yılın sonunda en az 2-3 bisiklet yolunu tamamlamış olacağız. Bu çalışmalarda öncelikli hedefimiz halkımızın huzur ve güven içinde ulaşım hizmetlerinden en rahat biçimde faydalanmalarını sağlamaktır. Bu konuda Sakaryalı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Bisiklet kullanımın teşvik edilmesiyle ilgili olarak da çeşitli kampanyalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.