Belgesiz satın alınan ürünler ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, “Bilinçli tüketiciler herhangi bir zarara uğradıklarında haklarını nerede arayacaklarını bilirler. Çünkü gerekli prosedürlere uygun adımlar atarlar. Bu yüzden bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, belgesiz gerçekleştirilen ürün alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşların taklit ve korsan ürünlerden sakınması gerektiğine dikkat çeken Türkhan, belgesiz olarak piyasaya sürülen kaçak malların kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Yusuf Türkhan, “Bilinçli tüketiciler herhangi bir zarara uğradıklarında haklarını nerede arayacaklarını bilirler. Çünkü gerekli prosedürlere uygun adımlar atarlar. Bu yüzden bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım” diye konuştu.

Aşırı Tüketimden Sakınılmalı
Aşırı tüketim ve israftan da uzak durulması gerektiğini belirten Türkhan, “Hemşerilerimiz alacakları ürünler ile ilgili fiyat etiketlerini mutlaka görmeliler. İyi bir piyasa araştırmasının yapılması da oldukça önemli. Satın alınacak ürünün fiyatı ve kalitesi, diğer markalarla karşılaştırılmalı. Yıkanarak kullanılacak ürünlerin kullanım etiketleri de mutlaka okunmalı. Tartı ve ölçü aletlerinin kullanımına da dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.