Kurban Bayramı’nda kesim yapılacak yasal alanlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, “Şehrimizde kurban kesilecek yasal alanlar belirlendi. Kamuya açık alanlarda gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan kesimler gayri resmi kabul edilecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Kurban Bayramı’nda kesim yapılabilecek alanlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Türkhan, “Vatandaşlarımız Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından belirlenen kesim yapılacak alanlarda işlemlerini yapmalıdır. Kurban ibadetinin manevi havasına uygun kesimlerin gerçekleştirilmesi konusunda vatandaşlarımızın anlayışına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yasal İşlemler Uygulanacak
Şehir meydan ve ana caddelerinde kesim yapılmasına izin verilmeyeceğini de belirten Türkhan, “Şehrimizde kurban kesimi yapılacak yasal alanlar belirlendi. Kamuya açık alanlarda gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan kesimler gayri resmi kabul edilecektir. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı süresince denetimlerine devam edecek. Sağlık ve çevre koşullarına uyulmayan, gayri resmi alanlarda yapılan kesimlerle ilgili gerekli yasal işlemler gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Duyarlılık Bekliyoruz
Kurban artıklarının ilgili belediyelerin temizlik işleri görevlileri tarafından toplanacağını ve çevre kirliliğine meydan verilmeyeceğini de açıklamalarına ekleyen Yusuf Türkan, “Atıkların kesim yerlerinin uygun gördüğü yerlere atılması konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Bu kutsal ibadetin ruhuna uygun bir Kurban Bayramı geçirmeyi diliyoruz” dedi.