Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda Başkan Yüce’ye yeni bisiklet yatırımlarında kullanılmak üzere ödenek alınması için yetki verildi. Yüce, “Şehrimize yeni bisiklet yolları inşa etmek için yetkiyi aldık. Bisiklet kültürünü her alanda yaygınlaştıracağız. İnanıyoruz, Sakarya bu alanda dünya markası olacak” dedi. Mecliste ayrıca Sakarya’nın KKTC şehirleri Girne ve Güzelyurt ile ‘kardeş şehir’ olmasını ve Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyeliğini kapsayan maddeler kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi’nde  (SGM) gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 86 ana gündem ve 6 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 95 madde oylamaya sunuldu. Mecliste iş adamı Halit Evin’in isminin bir caddeye verilmesini içeren madde onaylandı. Alınan bir başka kararla Sakarya’ya yapılacak bisiklet yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin Başkan Yüce’ye yetki verildi.  Öte yandan, Başkan Yüce ve Türkiye heyetinin bir süre önce önemli temaslarda bulunduğu Kıbrıs’taki Girne ve Güzelyurt ile ‘Kardeş Şehir’ olunmasını içeren protokol meclisten geçti. Bunların yanı sıra, Sakarya’nın Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmasını içeren madde de oy birliğiyle kabul edildi.

“Sakarya bisiklette dünya markası olacak”
Yapılacak bisiklet yatırımları için konuşan Başkan Yüce,  “Sakarya’mıza yeni bir bisiklet yolu projesi için müjdeyi verelim. Bisiklet şehri Sakarya’ya yeni bisiklet yolları inşa edeceğiz. Bu noktada 6 milyon TL’lik yeni bir kaynak oluşturmak için meclis üyelerimizden yetkiyi aldık. Katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Güzel kentimizin bu alandaki iddiasını sürdürmek, bisiklet kültürünü her alanda yaygınlaştırmak, Türkiye’ye örnek olacak adımlar atmak adına gayretle çalışacağız. Biz inanıyoruz, Sakarya bisiklette bir dünya markası olacak.” dedi.

“Can Vatan Kıbrıs’a yatırım yapacağız”
Başkan Yüce, ‘Can Vatan’ olarak nitelendirdikleri Kıbrıs’ta kurulan kardeşlikten ve kurulan ticaret köprüsünden bahsederek, "Kıbrıs'la ilgili güzel haberi sizinle paylaşayım. Orada bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Güzelyurt'ta bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız ile ticaret odası yöneticileriyle istişarelerimiz oldu.  Girne ve Güzelyurt ile kardeş şehir olduk. Orası bizim can vatanımız. Bu kardeşlik duygusuyla bir ticaret köprüsü kuruyoruz. Sakarya’dan Can ülkemizde iş birliği yapmayan arkadaşlarımıza, iş adamlarına her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.

“Çok önemli isimleri rahmet-i rahmana uğurladık”
Yüce, ayrıca son 1 ayda hayatını kaybeden Sakarya ve Türkiye için değerli isimleri yâd ederken, “ Malumunuz geçtiğimiz ay hüzünlü bir ay oldu pek çok sevdiğimizi yitirdik, şehitler verdik. Geçtiğimiz hafta sonu şehrimizin önderlerinden, ilim adamı, gönül insanı, Ahmet Tomor Hocaefendi’yi, Eski Bakanımız, Karapürçekli hemşerimiz Hasan Fehmi Güneş’i, Pamukova Belediye Başkanımız Sn. Güven Övün’ün babası Nail Övün’ü, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi, felsefe uzmanı Prof. Dr. Teoman’ı, Eski bakanlarımızdan olan ve bir dönem Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Güldal Akşit’i, Azerbaycan’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kahraman Şehitlerimiz, Şehit Kahramanımız Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç’e, Trabzon Akçaabat’ta görevi sırasında şehit edilen Kahraman Polisimiz Yusuf Ceylan’i, geçmiş dönem AK Parti İl Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Fuat Tever’in Ablası Sebahat Tever’i, Saadet Partisi eski İl Başkanlarından Fahrettin Abayi, ve edebiyatımızın büyük fikir adamı, şair Sezai Karakoç’u rahmet-i rahmana uğurladık. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum”  ifadelerini kullandı.

Meclis gündemi
1 ile 34. maddeler arasında kalan maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilirken, 13. madde ise komisyona geri çekildi. 35 ile 72. madde arasında kalan maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. 73, 74, 75, 76, 78, 81, 82, 83, 84, 86, 87, 88, 89 ve 92. Madde oy birliğiyle kabul edildi. 77. madde ulaşım, 79 ile 80. madde Hukuk, 85 ile 93. Madde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. 90, 91, 94, 95 İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olarak İsmet Yavuzyiğit, Metin Atalay ve Fahri Arkan seçildi. Ferizli OSB müteşebbis heyetinde ise Büyükşehir Belediyesi’ni temsil etmek üzere İsmail Gündoğdu ile Ruhi Şenol seçildi.