Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş.’nin faaliyetlerinden olan çilek üretim alanında açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “ Sera A.Ş.’nin faaliyetleri arasında bulunan Çilek Üretim ve Eğitim alanında çilek fidanlarımızı bu mübarek günde toprakla buluşturuyoruz. Aynı zamanda bu alanda civar köylerimizden vatandaşlarımızı istihdam ederek ekonomilerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş. marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesi’nde kurulan Çilek Üretim ve Eğitim alanını ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Yüce’ye Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Burak Çelik ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti. Çilek üretimi konusunda bilgiler alan Başkan Yüce, daha sonra üretimde katkısı olması amacıyla çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Tarım ve ekonomi alanında bölgenin kalkınmasını hızlandırıyoruz
Çilek fidelerini toprakla buluşturduktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve onayı ile kurmuş olduğumuz Sera A.Ş.’nin faaliyetleri arasında bulunan Çilek Üretim ve Eğitim alanında çilek fidanlarımızı bu mübarek günde toprakla buluşturuyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde tekrar çilek toplamaya başlayacağız. Bu alan, üreticimize eğitim amaçlı bir model olması için, ARGE çalışmaları için, Sera A.Ş. bünyesindeki çalışmalara katkı sağlaması ve tarımsal faaliyetleri çeşitlendirmemiz adına yaptığımız bir tesistir. Aynı zamanda bu alanda civar köylerimizden vatandaşlarımızı istihdam ederek ekonomilerine katkıda bulunuyoruz. Böylelikle bölgenin sadece tarımsal alanda değil ekonomik alanında da kalkınmasını hızlandıracak projeleri hayata geçirmiş olduk” ifadelerinde bulundu.

Kadın istihdamına önem veriyoruz
Çilek üretiminde kadın istihdamına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “ Mahalle ve köylerimizdeki kadın istihdamını arttırmak, kadınlarla ilgili çalışmaları daha da ileri seviyelere götürmek ve onlara kooperatif kurma konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. Şu ana kadar 4 kadın kooperatif kurdurduk. Kadınların göz nuru el emeklerini ekonomiye sunuyoruz. Çilek Üretim ve Eğitim alanımızda da kadınlarımızın çalışmasına öncelik veriyoruz. Kadınlarımızın o hünerli ve mübarek elleri ile çileklerimiz dikiliyor. Çileklerimiz inşallah en kısa zamanda sizlerin sofrasına tevdi olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yürüttüğümüz çalışmalar ile Türkiye’de adeta öncü duruma geldik. Sakaryamıza bahşedilmiş olan bu toprakları en doğru şekilde işleyerek tarım konusunda şehrimizi Türkiye’nin değil adeta dünyanın dikkatini çekecek konuma getireceğiz.  Rabbim özenle yürüttüğümüz çalışmalarımızı bereketle ve hayırla sonuçlandırsın” dedi.